Zde může být vaše reklama.

Hrají o medaile Béčko SK Sigma zabodovalo i v Líšni

Béčko SK Sigma zabodovalo i v Líšni

foto: Petr Pelíšek

21. 04. 2024 - 13:37

Béčko SK Sigma Olomouc sice nemůže z druhé ligy postoupit do elitní soutěže, ale to nemění nic na tom, že dál prohání kluby, které po tom naopak prahnou. Po 24. kole, ve kterém vyhrálo v Líšni, je na čtvrtém místě tabulky, od třetího Táborska ho dělí jen horší skóre.

Hanáci opět nastoupili v pozměněném složení základní sestavy. Ale znovu z toho byl velmi dobrý výkon. Líšeň má na jaře podobnou formu jako béčko Sigmy, takže to byl pro hosty složitý zápas. V první půlce je podržel skvělými zákroky brankář Koutný, který přesto jednou inkasoval. Hostům pak ve druhé půlce pomohlo vyloučení domácího Poláška. Přesilovku totiž Olomoučtí využili skvěle. Nejprve srovnal střídající Hadaš, tři body pak trefil deset minut před koncem Fortelný.

„Byl to kvalitní zápas. Vstup měla lepší Líšeň a asi po zásluze šla do vedení. Myslím si ale, že jsme byli fotbalovější a silnější v kombinaci v rámci celého zápasu. V prvním poločase jsme měli více ze hry, ale střelecké příležitosti si vytvořily oba týmy. Klukům jsem říkal v poločase, ať jsou trpěliví, že potřebujeme být v kombinaci trochu rychlejší a šance přijdou. Nakonec se to potvrdilo. Zlomovým momentem byl skvělý zákrok Honzy Koutného na brankové čáře. Od té chvíle jsem věřil, že zápas zvládneme. I s ohledem na to, že domácí tým pak dohrával v deseti,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma B.

SK Líšeň – SK Sigma Olomouc B 1:2 (1:0)

Branky: 14. Sokol – 75. Hadaš, 81. Fortelný. Rozhodčí: Batík – Hájek, Pfeifer. ŽK: Polášek, Aldin, Vajner – Langer, Fiala, Muritala. ČK: 62. po 2. ŽK Polášek. Diváci: 408.

Líšeň: Šulla – Jokovič, Jeřábek, Lutonský – Čermák, Mionič (86. Rimovičs) – Polášek, Aldin (86. Gerža), Dziuba (86. Hapal), Sokol (76. Rolinek) – Tauš (58. Raab). Trenér Milan Valachovič.
SK Sigma B: Koutný – Slavíček, Dohnálek, Cahel, Elbel – Fortelný (88. Fabiánek), Langer (73. Hadaš), Mikulenka, Singhateh (73. Amasi) – Fiala, Muritala (90+3 Jaja). Trenér Tomáš Janotka.

Další články