Lanýžové degustační menu

Roman Paulus chystá podzimní degustace, zve i šéfkuchaře Puppu

Roman Paulus chystá podzimní degustace, zve i šéfkuchaře Puppu

foto: bistro-paulus.cz

14. 09. 2022 - 10:49

Sérii nevšedních degustací chystá na podzim olomoucké Bistro Paulus. V prostorách atria Envelopa Office Center se mohou milovníci gastronomie těšit hned na tři zážitkové večery s velmi zajímavými pokrmy, které michelinský šéfkuchař Roman Paulus napáruje se stejně zajímavými víny z domácí i zahraniční produkce.

Již 20. října přivítá Paulus zajímavého hosta a svého přítele – Ondřeje Korába z ikonického Grandhotelu Pupp z Karlových Varů. Pupp je vyhlášenou gurmetskou destinací a legendou mezi designovými historickými hotely v České republice i střední Evropě. Svoje služby nabízí již od roku 1701. Šéfkuchař Koráb, který vaří i největším hvězdám karlovarského filmového festivalu, přiveze několik hitů svého menu do Olomouce. Třeba farmářské kuře s lanýži nebo signature dezert – Pupp dort s meruňkovým kaviárem. Nenechte si ujít příležitost ochutnat večeři o pěti chodech, kterou společně připraví dva mistři kuchařského umění.
 
Milujete husy a kachny a neláká vás klasika v podobě pečeného stehna se zelím a knedlíkem? Ve středu 9. listopadu pro vás šéfkuchař Roman Paulus chystá trochu jiné svatomartinské degustační menu. Ochutnejte třeba pekingskou kachnu s kimchi, konfitované husí žaludky s čočkou beluga nebo uzené kachní prso s batáty. Drůbeží speciality vhodně doplní vína z Moravy a Rakouska.
 
A ještě tip na prosincovou degustaci. Udělejte si tu správnou pohodu a klidnou večerní zastávku v předvánočním shonu. Šéfkuchař Paulus pro vás 8. prosince připravil zajímavé sváteční menu, které potěší laika a nadchne milovníka dobrého jídla. Kromě jiného se můžete těšit na humří polévku s armagnacem nebo jelení hřbet. Svátečnímu menu poskytnou důstojný doprovod vybraná italská vína.
 
Více informací a vstupenky najdete na smsticket.cz, nebo na https://www.bistro-paulus.cz/kalendar-akci/

Další články