Zde může být vaše reklama.

Špičkové závody Cyklokrosaři budou soutěžit v Náměšti na Hané

Cyklokrosaři budou soutěžit v Náměšti na Hané

foto: Petr Pelíšek

08. 11. 2021 - 08:44

Nástup podzimu znamená pro rychlostní cyklisty přesedlání ze silničních, dráhových či bikových speciálů na kola cyklokrosová. Především u mládeže do 15 let, kde se hoši i dívky ještě úzce nespecializují na svoji profilovou cyklistickou disciplínu, je toto období ve znamení víkendového cestování po celé republice i Evropě.

Domácí scéně dominuje prestižní Český pohár TOO TOI Cup a duo oblíbených cyklokrosových seriálů doplňuje stále více oblíbený Oderský pohár. Již neplatí tvrzení, že na Oderském poháru startují většinou moravští cyklokrosaři, poslední roky ukazují strmě stoupající popularitu tohoto seriálu, založeného známou cyklistickou rodinou Mlynářů z Vrbna pod Pradědem, nejen v Česku, ale i v sousedním Slovensku a Polsku.

Počty startujících ve všech věkových kategoriích, letos nově i pro ty úplně nejmenší, dosahují celkově úctyhodného počtu v průměru 150 závodníků na každý ze zatím odjetých podniků. Tím se hodně přibližuje co do počtu startujících Českému poháru, který hostí v průměru 350 závodníků.

Jedenáctým pokračování tohoto seriálu bude tradiční hanácký cyklokros v areálu amfiteátru v Náměšti na Hané v neděli 14. listopadu. Zkušený pořadatelský tým včele s ředitelem závodu Romanem Brandýsem připravil ve spolupráci s juniorským mistrem světa a cyklokrosovým odborníkem Zdeňkem Mlynářem trať 2,5 kilometru dlouhou, divácky atraktivní a technicky i profilově hodně náročnou nejen pro účastníky Oderského poháru, ale i pro vrcholnou domácí soutěž TOI TOI Cup, která se uskuteční o týden později na stejné trati v areálu amfiteátru v Náměšti na Hané v sobotu 20.listopadu.

Na oba závody je pro diváky vstup volný, občerstvení zajištěno a pro sportovně založené je v rámci Oderského poháru vypsána soutěž i pro odrážedla či nábor pro děti do 10 let.

Další články