Fashion Glam Olomouc

Fotbalový svátek Chválkovice chystají oslavy 100 let od založení klubu

Chválkovice chystají oslavy 100 let od založení klubu

foto: archiv redakce

20. 06. 2024 - 16:27

Oddíl SK Chválkovice slaví 100 let od založení fotbalového klubu. V rámci oslav pořádá fotbalový turnaj Andrés CUP, kde se představí spousta fotbalových osobností. Tomu předchází 1. ročník mezinárodního turnaje mladších žáků pod názvem JUNIORS CUP 2024 za účastí týmu z České republiky a Polska.

V sobotu se mezinárodní turnaj mladších žáků odehraje od 9.30 do 17.00. V neděli pak ve sportovním areálu proběhnou oslavy jako součást turnaje Andrés CUP naplno i za účasti fotbalových osobností a bývalých reprezentantů Československa a České republiky. Do Chválkovic zavítají týmy SK Sigma Olomouc, Zbrojovky Brno a Bohemians Praha. Těšit se můžete na Romana Hubníka, Jana Rajnocha, Petra Švancaru, Antonína Panenku, Karla Dobiáše a další.

V neděli od 13.00 proti sobě nastoupí stará garda SK Chválkovice a SK Sigma Olomouc, poté bude následovat zápas Zbrojovky Brno proti Bohemians Praha. Od 15.00 hod pak zápas o 3. místo, finále je plánováno na 16.00. „Vyhlášení výsledků za účasti zástupců města, kraje a fotbalové asociace je plánováno na 17.00,“ uvedl za pořádající klub sportovní manažer SK Chválkovice Radek Kubíček.

Fanynky a fanoušci, kteří zavítají do chválkovického areálu, se mohou rovněž těšit na zajímavý program i s hudební produkcí. Součástí bude i představení vizualizace rekonstrukce sportovního areálu SK Chválkovice, ke které by mělo dojít v nejbližších letech za podpory Národní sportovní agentury, Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouc. Po oba dva dny se návštěvníci areálu mohou rovněž těšit na bohatou nabídku občerstvení. K dostání budou tradiční makrely, grilovaný hermelín, klobásy a cigára z udírny a další speciality z grilu.

Další články