Fashion Glam Olomouc

Dva zápasy v cizině Sigma se vydala soustředit do Polska

Sigma se vydala soustředit do Polska

foto: Petr Pelíšek

21. 06. 2024 - 20:27

Fotbalisté SK Sigma Olomouc odjeli pátý den přípravy na soustředění do Polska. Trenér Tomáš Janotka nominoval tři brankáře a čtyřiadvacet hráčů do pole. Jeho tým během pobytu odehraje dvě přípravná utkání.

Hanáci budou pobývat v Opalenici, přechodným domovem jim bude hotel Remes a trénovat budou v přilehlém areálu. V Polsku odehraje Sigma dva zápasy. V neděli od 17 hodin nastoupí proti Štětínu. V pátek 28. června potom od 11 hodin proti Jagiellonii Bialystok. „Bude proti nám jiná mentalita týmů. Bude to skvělá prověrka, protože nás čeká tým, který udělal titul,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma Olomouc.

Doma zůstali rekonvalescenti Antonín Růsek a Michal Leibl, a také zraněný Filip Slavíček. K béčku se připojili brankář Tomáš Digaňa a obránci Mikeš Cahel, Adam Dohnálek a Vojtěch Křišťál, který dohání manko po jarním zranění. Ve výpravě chybí také útočník Ebrima Singhateh, který se pozapomněl dostavit po dovolené na zahájení příprav a jeho další působení klub nyní řeší.

V týmu už není záložník Denis Ventúra, které přestoupil do polské druhé ligy. „Denis dostal zelenou k odchodu s tím, že si může hledat angažmá. Jednání s Ruchem bylo poměrně rychlé, takže jsme se dohodli na přestupu. Děkujeme za odvedené služby v Sigmě a do budoucna mu přejeme hodně štěstí,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc.

Kádr SK Sigma Olomouc na soustředění:
Brankáři:
Jan Koutný, Matúš Macík, Tadeáš Stoppen.
Obránci:
Vít Beneš, Jakub Elbel, Juraj Chvátal, František Matys, Jakub Pokorný, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil.
Záložníci:
Radim Breite, Ola Israel Dele, Matěj Hadaš, Štěpán Langer, Matěj Mikulenka, Jan Navrátil, Martin Pospíšil, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Filip Uriča, Jan Vodháněl, Filip Zorvan.
Útočníci:
Jan Fiala, Lukáš Juliš, Jan Kliment, Yunusa Muritala, Pavel Zifčák.

Další články