Zde může být vaše reklama.

Mají další body Hokejisté HC Olomouc porazili Vary po prodloužení

Hokejisté HC Olomouc porazili Vary po prodloužení

foto: Petr Pelíšek

19. 09. 2021 - 21:33

Hokejisté HC Olomouc získali v pátém extraligovém kole dva body. Doma vedli nad Karlovými Vary po dvou třetinách dva nula, ale v poslední náskok ztratili. Výhru pak treifl v prodloužení útočník Kolouch.

Mora vstoupila do zápasu velmi dobře. Už ve 4. minutě vedla, když ve čtvrtém utkání v řadě skóroval Krejčí. Druhou branku přidal v 10. minutě po brejku Káňa. A zdálo se, že vítězství nebude stát nic v cestě. Zvlášť, když Olomoučtí kontrolovali hru a náskok dvou gólů drželi i po druhé třetině. Jenže ve třetí periodě to bylo trošku jinak. Hostům se povedlo srovnat a muselo se jít do prodloužení. Dvacet sekund před jeho koncem pak trefil Hanákům druhý bonusový bod Kolouch.

„Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali první dvě třetiny. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu. Musím říct, že jsme se trochu báli rychlonohých karlovarských útočníků, nicméně zvládali jsme je dobře pokrývat a měli jsme naopak několik opravdu vyložených příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetina ale byla z naší strany ustrašená a soupeři se podařilo vyrovnat. Bonusový bod pro nás byl ovšem zasloužený,“ uvedl Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:2 po prodl. (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 10. J. Káňa (Ondrušek), 65. Kolouch (Strapáč) – 43. Vondráček (Redlich), 50. Flek (T. Rachůnek, Plutnar). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4450.

HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
K. Vary: Novotný – Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři Pešout a Mariška.

Další články