Zde může být vaše reklama.

Pátý zápas přípravy Hokejisté HC Olomouc stále čekají na výhru

Hokejisté HC Olomouc stále čekají na výhru

foto: Petr Pelíšek

19. 08. 2021 - 22:04

V pořadí páté přípravné utkání na novou extraligovou sezonu odehráli hokejisté HC Olomouc dnes doma proti Kometě Brno. Nad tradičním rivalem dlouho vedli, v poslední periodě se ale hostům podařilo srovnat. A v následných samostatných nájezdech byly potom šťastnější Brňané.

Olomouc začala utkání velice aktivně. O první ohrožení branky hostů se postaral Tomeček, avšak bez úspěchu. Na druhé straně zahrozil brněnský Bartejs, ale ani on svůj průnik nedokázal korunovat brankou. Pak Tomeček svou druhou šanci v zápase proměnil, v 8. minutě využil nahrávky Nahodila - 1:0. Kometa se poté několikrát pokoušela o odpověď, ale k vyrovnání to nevedlo. Místo toho se do konce třetiny prosadili znovu Kohouti, jejich druhou branku dal Kolouch. Druhá třetina byla ze strany hostů výsledkově povedenější. Netrvalo to ani čtyři minuty a o snížení na 1:2 se postaral Horký. Oba týmy si poté vyzkoušely hru v početní převaze, nicméně gólu už se diváci nedočkali. Nic na tom nezměnila ani 35. minuta, ve které Nahodil trefil tyč. Přestože první minuty závěrečné dvacetiminutovky nenabídly větší šanci, všechno zlomila 55. minuta. Do samostatného úniku se dostal Holík a dal na 2:2. Rozhodnutí přinesly samostatné nájezdy, které navazovaly bezprostředně po konci poslední části. V sedmé sérii rozhodl pro Brno Vincour.

HC Olomouc – Kometa Brno 2:3 po s. n. (2:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Tomeček (Nahodil), 19. Kolouch (Rutar) – 24. Horký, 56. Holík (Kučeřík), rozh. náj. Vincour. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0.
HC Olomouc: Konrád – Rutar, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Černý, Rašner – Klimek, Nahodil, Kunc – Kucsera, Kolouch, Mácha – Ostřížek, Knotek, Tomeček – Burian, Navrátil, Bambula – Handl. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
HC Kometa Brno: Tomek – Roth, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Mikyska, Gulaši, Bartejs – Horký, Holík, Zaťovič – Haščák, Krištof, Vincour – Magee, Kollár, Pavlík – Kusko, Rákos, Mallet – Šoustal. Trenér Jiří Kalous.

Další články