Zde může být vaše reklama.

Krejčí se uvedl gólem Hokejisté HC Olomouc udolali Boleslav v prodloužení

Hokejisté HC Olomouc udolali Boleslav v prodloužení

foto: Petr Pelíšek

10. 09. 2021 - 22:05

Úspěšně vstoupili do nové extraligové sezony hokejisté HC Olomouc. Doma, už s Davidem Krejčím v sestavě, porazili v prodloužení Mladou Boleslav. První branku Mory dal právě Krejčí, v nastaveném čase pak rozhodl Jan Knotek.

Na Moru a Davida Krejčího přišlo do Plechárny přes čtyři tisíce diváků. A po první třetině byli smutní. Domácí si totiž nepohlídali jednu akci soupeře a po přečíslení tak šla Boleslav do vedení. Za stavu nula jedna se šlo poprvé do šaten. Ovšem krátce po začátku druhé periody to bylo jinak. V čase 20:21 Krejčí svou extraligovou premiéru v dresu HC Olomouc vyšperkoval gólem, když usměrňoval puk z hole kapitána Ondruška. Pět minut před koncem řádné hrací doby pak šli hosté podruhé v utkání do vedení, bylo z přesilovky. Ale pár chvil poté za Moru srovnal Švrček a šlo se do prodloužení. V tom měla napřed přesilovku Mora, ale gól se dát nepovedlo. Pak byli domácí naopak v oslabení. V něm ujel Knotek, perfektně se zbavil beka a rozhodl.

„Byl to náš typický ubojovaný zápas. V přípravě jsme moc gólů nedávali, a proto jsme rádi za ty tři. Hráči bojovali a předvedli parádní výkon. Bylo to utkání nahoru a dolů. Chvílemi jsme měli víc ze hry my, poté Mladá Boleslav. Vyčítáme si první branku, kdy jsme jí dovolili přečíslení. Začátek nás trochu zabrzdil, ale poté jsme se do toho dostali,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc– BK Mladá Boleslav 3:2 po prodl. (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Krejčí (Ondrušek, J. Káňa), 55. Švrček (J. Knotek), 64. J. Knotek – 6. Claireaux (Kotala, J. Dufek), 55. Claireaux (P. Kousal, Ševc). Rozhodčí: Kika, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:4, navíc Dujsík – Jánošík oba 5 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 202.

HC Olomouc: Lukáš – T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí, J. Káňa – V. Tomeček, Nahodil, Klimek – Navrátil, J. Knotek, Ostřížek – Olesz, Kolouch, Strapáč. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Bernad, Jánošík, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík – Lunter, A. Zbořil, Šťastný – Kelemen, Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Další články