Zde může být vaše reklama.

Podlehli v prodloužení Hokejisté HC Olomouc vezou bod z Varů

Hokejisté HC Olomouc vezou bod z Varů

foto: Petr Pelíšek

31. 10. 2021 - 18:05

Po dvou vysokých prohrách měli hokejisté HC Olomouc na programu zápas v Karlových Varech. A ve 20. extraligovém kole měli za úkol konečně zase zabodovat a vrátit se zpět do pohody. To se jim povedlo.

První třetina byla bezbranková, byť stav se v ní měnit mohl. Jenže v 11. minutě nebyl Káňa přesný. V podobném bojovném duchu bez branek se hrálo nejen do první přestávky, ale pak také dvanáct minut po ní. Potom se strhla bláznivá tříminutovka, během které padly čtyři góly, po dvou na obou stranách. Nejprve poslal hosty do vedení Rachůnek. Potom Mora srovnal, v přesilovce skóroval Knotek. A chvíli poté šla do vedení ona, trefil se Řezníček. Jenže ani to netrvalo dlouho, za domácí srovnal Vondráček. Krátce před druhou sirénou hrála Mora další přesilovku. Tedy přesně její začátek, dokončovala ji až po začátku poslední části hry. Využít se nepovedlo. Pak měl velmi dobrou šanci Klimek. Zápas pomalu spěl k nerozhodnému výsledku v řádné hrací době. Mohl to ještě změnit domácí Flek, ovšem při jeho střele pomohla Hanákům tyčka. A došlo na prodloužení. V jeho závěru se povedlo skórovat domácím.

Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:2 po prodl. (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 33. T. Rachůnek (T. Hanousek), 36. Vondráček (Hladonik) – 34. J. Knotek (J. Káňa, Ondrušek), 35. Řezníček (Strapáč). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využíti: 0:1. Diváci: 2352.
K. Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Havlín, Pulpán, Hanousek – Rachůnek, Kracík, Flek – Hladonik, Miškář, Průžek – Kohout, Kulich, Beránek – Šik, Osmík, Vondráček. Trenér Martin Pešout.
HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Groch, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík – Káňa, Krejčí, Tomeček – Burian, Knotek, Kucsera – Klimek, Nahodil, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Olesz – Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Další články