Zde může být vaše reklama.

O přípravě Sigmy Látal: Chceme ofenzivu trošku zesílit

Látal: Chceme ofenzivu trošku zesílit

foto: Petr Pelíšek

09. 02. 2020 - 11:03

Zimní přípravu mají fotbalisté SK Sigma Olomouc zdárně za sebou. Na jaře je nečeká lehká práce, tým se bude muset naučit hrát bez záložníka Jakuba Plška, střelce posledních sezon. Nahradit by ho měl, při zranění Martina Nešpora, útočník Lukáš Juliš, který přišel na Hanou jak host z pražské Sparty do konce sezony. A v generálce v Karviné odehrál 63 minut. „Budeme se snažit zapracovat Lukáše Juliše, to je teď pro nás nejdůležitější,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Na poslední přípravě se mu nelíbila právě slabá ofenziva.

Co vám ukázalo poslední přípravné utkání? Jak se vám líbila generálka?
Chtěl jsem ještě rozložit zatížení hráčů. Nějakou představu směrem k prvním mistrovskému utkání už mám, jsou tam ještě nějaké otazníčky, ale jinak už jsme o sestavě proti Teplicím rozhodnuti.

Gól jste v Karviné nedostali, ale ani jste nedali.
Nebylo to jen o tomto zápase. Celá příprava nám celkem vyšla, hlavně v Turecku, tam ta utkání byla také kvalitní. V Turecku jsme dostali ve třech utkáních jeden gól, v Karviné žádný. Takže od toho se to bude odvíjet. Samozřejmě víme, že s útočnou fází máme delší dobu problémy, to se zase potvrdilo. I v Karviné jsme byli na držení míče dobří, ale byli jsme málo nebezpeční dopředu. Ale věřím, že se to ještě trošku zlepší.

Poprvé za Sigmu nastoupil Lukáš Juliš. Jak se vám líbil jeho výkon?
Hrál s námi poprvé, měl zatím tři čtyři tréninky. Pomalu se do toho dostává. Ale je nebezpečný, nastřelil tam tyčku. Pod ním hrál Mojmír Chytil a myslím, že mu to také sedělo. Takže uvidíme, chceme ofenzivu trošku zesílit a doufám, že nám to bude klapat.

Hned se ukázalo, že je trošku jiný typ hráče, než máte v kádru, má odlišný způsob náběhů.
Určitě. Ale hrál poprvé, musí si to trošku sednout. Nejde to tak, že přijde a hned to půjde. Budeme rádi za každou minutu, za každou chvilku s mužstvem. Máme ještě týden na to, abychom tu souhru potrénovali, po taktické stránce. Budeme na tom pracovat a věřím, že přinese to, co budeme chtít.

Co ještě budete ladit v posledním týdnu před ligou?
Hlavně se budeme snažit zapracovat Lukáše Juliše, to je teď pro nás nejdůležitější. Ale bude to jinak už normální týden před mistrovským zápasem, takový ten klasický.

Na přípravný zápas bylo vidět několik docela ostrých zákroků. Což ale nejspíš nevadí, protože v soutěži to už bude podobné.
Je to škoda. Samozřejmě jsme to nechtěli, ale stalo se to. Říkal jsem, aby to už hráči vzali skutečně vážně, ne úplně jako mistrák, ale už se vším. Hrálo se na hlavním hřišti, už to mělo náboj, nebyl to takový ten klasický přátelák na vedlejším hřišti. Domácí to pojali trošku vážněji a ostřeji z hlediska toho důrazu. Ale už se teď soustředíme na Teplice. Máme týden na to, abychom útočnou fázi zlepšili.

Bylo ve hře něco, co se vám vůbec nelíbilo?
Bylo, samozřejmě. Nebudu říkat co, ale obecně nejde nám ta finální fáze. Je to dlouhé, trvá to, hrajeme moc do boků. Potřebujeme zrychlit přechodovou fázi, abychom se dostali dříve do zakončení. Pracujeme na tom, budeme se tomu ještě v týdnu věnovat a doufám, že se to zlepší.

Kádr pro jaro už je uzavřený?
Asi ano. Těžké říct, co by se muselo stát, aby ještě někdo přišel. Klukům jsem i řekl, že s tím týmem, který přijel do Karviné, půjdeme i do začátku jara.

Zápas nedohrál Václav Jemelka, to je klíčový člen sestavy. Není s ním něco vážného?
Ne, doufám, že ne. Srazili se tam hlavami, měl i něco s kotníkem. Věřím, že bude fit. Ale jsem rád, že jsme poslední přípravu přežili ve zdraví a nikomu se nic nestalo.

Další články