Lanýžové degustační menu

Zkušený trenér Basketbal Olomouc povede Predrag Benáček

Basketbal Olomouc povede Predrag Benáček

foto: basketbalolomouc.eu

17. 10. 2024 - 07:11

Zkušený Predrag Benáček, který v Kooperativa NBL vedl své týmy v 553 zápasech a získal tři bronzové medaile, se vrací na střídačku a bude trénovat prvoligový Basketbal Olomouc. V nejvyšší soutěži naposledy působil v minulé sezoně v Kolíně, který přivedl do předkola play – off.

„Nechtěl jsem okopávat záhonky na zahradě a čekat, jestli někdo nezavolá, že odvolal trenéra a má zájem o mé služby. S generálním manažerem Basketbalu Olomouc Michalem Pekárkem se dlouho známe, domluvili jsme se na spolupráci,“ uvedl Benáček, který s trénováním nečekaně skončil ve chvíli, kdy na konci léta nedostal Kolín licenci na účast v Kooperativa NBL. „Basket mi chyběl, je to můj život,“ přiznal Benáček.

Pětašedesátiletý basketbalový odborník je bývalým špičkovým basketbalistou. V dresu KK Bosna Sarajevo vyhrál evropský Pohár mistrů, předchůdce dnešní Euroligy. S národním týmem Jugoslávie, v němž si v několika zápasech zahrál i s legendárním Draženem Petrovičem, získal stříbro na mistrovství Evropy. Nejvyšší soutěže si zahrál i v Řecku, Slovinsku a Česku. Jako trenér působil především v české nejvyšší soutěži, dva roky byl ale také trenérem kyperské reprezentace.

„Stavíme nový tým, chtěli jsme v prvé řadě získat kvalitního trenéra, od kterého se naši hráči mají co naučit. Predrag Benáček je povede, díky velkým zkušenostem se budou zlepšovat. Chvíli to trvalo, ale povedlo se,“ těší Pekárka.

V historické tabulce trenérů v Kooperativa NBL Benáčkovi patří druhé místo v počtu zápasů, které strávil na střídačce. Z aktivních trenérů jej v průběhu sezony zřejmě přeskočí momentálně třetí kouč Opavy Petr Czudek, další se na uznávaného stratéga dívají s uctivé vzdálenosti. „První krok jsme udělali, následovat budou další. Chceme tým posílit o dva kvalitní hráče. Prioritně chceme hrát s českými kluky. S mladými, nejlépe odchovanci olomouckého basketbalu, kteří mají perspektivu dalšího růstu,“ plánuje Pekárek.

Další články