Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK RESTONE prohráli s Nymburkem

Basketbalisté BK RESTONE prohráli s Nymburkem

foto: Petr Pelíšek

05. 02. 2023 - 09:20

Obhájce trofeje z Nymburka na Hané zvládl duel s BK REDSTONE Olomoucko nakonec přesvědčivě (79:102). Hanáci se drželi statečně polovinu zápasu, pak si hosté vytvořili rozhodující náskok.

Dokud to domácím šlo v útoku, uhráli vyrovnanou první čtvrtinu a v úvodu té druhé ještě vedli. Za posledních devět a půl minuty poločasu ale zvládli jen devět bodů a Tůmou vedený Nymburk se odloupl na 29:40. V poločase to bylo pro hosty díky o 18 procent lepší střelbě i většímu množství trojek (3:7) 37:50 a po změně stran už jen mířili za jednoznačnou výhrou.

„Na to, jak jsme byli oslabení, to nebyl špatný zápas. První čtvrtina byla dobrá, soupeř nám ale doskočil na konci poločasu na dvouciferný rozdíl a na začátku toho druhého trefil první tři otevřené střely. Soupeř se pak uklidnil a další průběh si pohlídal. My jsme měli možnost vyzkoušet si některé nové věci, které využijeme v nadstavbě. Dobré minuty odehrál Tomáš Tkadlec a Erik Klepač,“ řekl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Vstoupili jsme do zápasu slušně, ale nedokázali jsme to udržet celých čtyřicet minut. po přestávce jsme měli menší výpadek, to nás stalo zápas. Máme před sebou nadstavbu ve skupině A2, na zápasy se musíme soustředit, aby se nám příště něco podobného nepřihodilo,“ uvedl Tomáš Tkadlec, křídlo BK REDSTONE Olomoucko.

BK REDSTONE Olomoucko - Nymburk 79:102 (24:25, 37:50, 54:73)

Nejvíce bodů: Kněževič 16, Vučičevič 14, Feštr 11 - Palyza 22, Váňa a Tůma po 11.

Další články