Lanýžové degustační menu

Kooperativa NBL BK Olomoucko veze výhru z Děčína

BK Olomoucko veze výhru z Děčína

foto: bkredstone.cz

10. 10. 2024 - 08:21

Po nejlepším výkonu v dosavadním průběhu sezony ukončili basketbalisté BK Olomoucko čtyřzápasové čekání na výhru. V Děčíně kvalitní hrou na obou polovinách přetlačili 77:63 Válečníky, když nepřetržitě vedli od sedmé minuty.

První čtvrtina Olomoucku na horké palubovce vyšla velice solidně. Na jejím konci Hanáci vedli 22:16, když hned jedenáct bodů zaznamenal Wright. Oba týmy se soustředily především na útok, obrany nebyly příliš těsné, i díky tomu měli soupeři na svém kontě ještě na konci deváté minuty po dvou faulech, a dalo se čekat, že se hra postupně přiostří.

Domácí opravdu zvýšili agresivitu, ale v útoku naráželi na kvalitní obranu soupeře. Hosté se naopak dokázali prosadit a ve 13. minutě po rychlé akci Asberry zvyšoval na 26:16 pro Olomoucko. Po trojce Svojanovského v polovině bylo ještě veseleji – 31:18. Děčín znejistěl a začal kupit chyby, což svěřenci Andrewa Hipshera využili k vedení 42:28 po prvním poločase.

Krátce po pauze Hanáci vedli dokonce o patnáct bodů, ale Severočeši neskládali zbraně a v poslední minutě se dokonce dostali na rozdíl pěti bodů. Poslední slovo si ve třetí desetiminutovce vzal Asberry, který natáhl olomoucké vedení na 58:50 po přesné střele za tři body.

Závěrečnou periodu zahájil další trojkou Asberry, ani to domácí nezlomilo. Velkou komplikací pro hosty navíc bylo vyfaulování Cartera necelých šest minut před koncem, po kterém Děčín stáhl své manko na pět bodů na konci 37. minuty. Pak se ovšem dvakrát z dálky trefil Wright a koncovku si už Olomoucko pohlídalo.

„Byl to boj. Nebyl to pohledný zápas, hodně minutých střel od obou týmů, ale na konci dne jsme byli schopní získat výhru. Měli jsme skvělé trojky, kde jsme trpěli minulé zápasy. Jsem za svoje kluky rád, pracovali jsme a dali tomu dost času, protože někdy začnou pochybovat, když míč nepropadne obroučkou. Jsem hrdý, že našli odpověď a proměňovali dnes víc střel,“ řekl Andrew Hipsher, trenér BK Olomoucko.

„Všechno začíná tím, že nebojujeme celých čtyřicet minut. Od toho se odvíjí vše. Když jsme ve třetí a čtvrté čtvrtce trochu utáhli obranu, nedovolili jednoduché střely, získali nějaké míče a zabojovali na doskoku, měli jsme jednadvacet útočných doskoků, což je skvělé číslo, mohli jsme hrát. Vrátili jsme se trochu zpět do zápasu, ale protože jsme měli za sebou hrozivý útočný první poločas a prohrávali jsme o čtrnáct bodů, nedokázali jsme se přitáhnout blíže, než na nějakých sedm nebo pět bodů. A to při dnešní vyrovnanosti týmů bylo pro nás fatální. Samozřejmě, že se to dnes hodnotí velmi těžce, ale nám nezbývá, než se s tím nějak vyrovnat a vyhrabat se z našich problémů. Dnes jsme neměli nemocné Pecháčka a Slowiaka, protože nám něco létá kabinou, a celkově nejsme úplně zdravotně fit, ale to nás neomlouvá,“ uvedl Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX ENERGY Děčín.

BK Armex Energy Děčín - BK Olomoucko 63:77 (16:22, 12:20, 22:16, 13:19)

Rozhodčí: Blahout, Salvetr, Pazourek. Diváci: 930.

Body Děčína: Ogundiran 24, Štěrba 12, Davidson 10, Walton 9, Pomikálek 5, Kroutil 3, Macháč, Bobek, Žižka.
Body Olomoucka: Wright 27, Asberry 15, Wertz 13, Svojanovský 9, Carter 8, Keeler 5, Nábělek, Žák. 

Další články