Fashion Glam Olomouc

ALKOHOL NA CESTÁCH Na silnicích v kraji řádili o víkendu opilci a feťáci

Na silnicích v kraji řádili o víkendu opilci a feťáci

foto: pixabay.com

23. 07. 2024 - 02:35

Olomoucký kraj – Horké letní počasí má zřejmě negativní vliv na řidiče v Olomouckém kraji, kteří se nerozpakují sednout za volant vozidla nebo řídítka motorky s pořádnou dávkou alkoholu v krvi a ohrožovat tak ostatní. Tolik ožralců za pár dnů policisté již dlouho nepochytali. Na Jesenicku dokonce odhalili mladého muže, který si kromě alkoholu před jízdou šňupl i kokain a pervitin. Další řidiči zase jezdili opilí a bez řidičáku.

 

 

 

Scénář odhalení výtečníků byl téměř pokaždé stejný. Policejní hlídka namátkou kontrolovala projíždějící vozidla a přitom narazila na opilce. Na druhou stranu člověka napadne, kolik dalších asi muselo beztrestně projet. Už v pátek večer odhalili policisté v Bělotíně na Přerovsku osmadvacetiletého šoféra, který nadýchal 1,56 promile. O pár minut později zaskočila hlídka v Lutíně na Olomoucku jednadvacetiletého mladíka vytuněného mercedesu, který si z párty odvážel kromě skvělé nálady i téměř dvě promile alkoholu.

Že na Jesenicku dokážou místní pořádně zapařit, je stará známá věc. Živým důkazem toho byl v sobotu v pravé poledne sedmadvacetiletý muž, který se na elektroskútru proháněl obcí Adolfovice. Policisté se ho původně chtěli zeptat, proč nemá na hlavě ochranou přilbu, přitom však zjistili, že kromě helmy nemá ani řidičský průkaz. Zato měl v krvi 2,3 promile alkoholu, což je dávka, kdy řada lidí už ani nedokáže chodit a mluvit.

Z Adolfovic je to do Písařova na Šumpersku asi půl hodiny jízdy. A právě tam v noci na neděli zastavila policie řidiče škodovky. Při dechové kontrole mu naměřila téměř dvě promile, tak musel dojít domů pěšky. Samozřejmě, že alkoholu se nevyhýbají šoféři ani v krajském městě. Tam odchytila před šestou ranní hlídka osmatřicetiletého řidiče BMW, který ještě nestačil spálit alkohol ze sobotní pařby. Výsledek? 1,5 promile. Muž navíc na večírku úplně zapomněl, že má až do listopadu zákaz řízení. Naštěstí mu paměť osvěžila policejní hlídka, která mu na místě zabránila v pokračování opileckého dobrodružství.

A na závěr opět Jesenicko. První cenu mezi ožralci za volantem si odnáší sedmadvacetiletý šofér, který havaroval v neděli časně ráno nedaleko obce Uhelná. Ve svém BMW nezvládl ve vysoké rychlosti jednoduchou pravotočivou zatáčku, dostal smyk a naboural do stromu. Protože bavorák byl vybaven automatickým voláním záchranných složek při nehodě, k nevůli výtečníka brzy dorazily na místo v plné parádě. Překvapení muži zákona záhy zjistili, jaké jsou opravdové příčiny bouračky – kromě 1,5 promile alkoholu měl šofér v krvi ještě úctyhodný drogový koktelj – kokain a pervitin. Všem výše zmíněným opilcům za volantem hrozí maximálně dvouletá podmínka, pokuta nebo zákaz řízení.

Další články