Zde může být vaše reklama.

Výstava květin Jarní Flora ani letos nebude! Za zrušení může koronavirus

Jarní Flora ani letos nebude! Za zrušení může koronavirus
Fotografie z loňské letní etapy květinových výstav na Floře, která byla oproti zvyklostem tou zahajovací.

foto: Lukáš Blokša

18. 02. 2021 - 14:16

Výstaviště Flora ani v letošním roce neuspořádá jarní etapu květinových výstav, která každoročně přiláká do Olomouce tisíce návštěvníků. Informaci potvrdila mluvčí výstaviště Kristýna Buchtová. Nastala tak stejná situace jako v loňském roce, kdy se kvůli pandemii koronaviru první z etap květinových výstav také neuskutečnila. To, že jarní Flora nebude, ale neznamená, že se nejen obyvatelé Olomouce nemají na co těšit. Výstaviště Flora místo jedné velké výstavy opět pravidelně nabídne Selské a Zahradnické trhy.

„Jarní Flora se letos měla konat koncem dubna, ale vzhledem k vývoji pandemie koronaviru, jsme nuceni výstavu zrušit. Situace se nevyvíjí dobře, počet nakažených lidí neklesá a výrazné rozvolňování přísných opatření se zatím nechystá. Netušíme tedy, kdy budeme moci pořádat velké akce typu Flora,“ vysvětluje důvody zrušení výstavy ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Ing. Eva Fuglíčková. O osudu dalších etap květinových výstav tak jasno stále není.

V rámci jarní etapy Flory mělo dojít také ke spuštění vodopádu v Bezručových sadech. Psali jsme o tom, že se přesouvá na léto. Zrušení jedné z etap květinových výstav, ale ještě neznamená, že bude Výstaviště Flora bez programu.

Místo jarní Flory Selské a Zahradnické trhy

Stejně jako v loňském roce se místo velké výstavy budou pravidelně konat Selské a Zahradnické trhy. Obě akce začnou v dubnu. Selské trhy budou poprvé 23. dubna, Zahradnické trhy 24. dubna.

Zahradnické trhy se budou konat ve třech termínech v okolí pavilonu A ve Smetanových sadech. Trhy proběhnou jednou v dubnu a dvakrát v květnu.

„Květnové termíny jsme volili tak, aby již bylo po „zmrzlých“ a návštěvníci se nemuseli obávat vysadit si nové rostliny hned na zahradu či balkón,“ vysvětluje paní Chalupová. Na první Zahradnické trhy se můžete těšit 24.–25.dubna. Kdo nestihne tento termín, bude mít možnost si rostliny a hobby potřeby nakoupit ještě 15.–16. a 22.–23. května.

Další články