Zde může být vaše reklama.

Návštěvníci olomouckého rozária si mohou půjčit gril s veškerým servisem

Návštěvníci olomouckého rozária si mohou půjčit gril s veškerým servisem

05. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Návštěvnící olomouckého rozária si mohou zapůjčit samoobslužný gril a pochutnat si na voňavé dobrotě přímo v centru města. Stačí si gril telefonicky rezervovat a personál "restaurace a" se o zbytek postará sám. Samotné grilování už bude na účastnících pikniku. Samoobslužné grily jsou k dizpozici v rozáriu a v Botanické zahradě. Za dvě hodiny zájemci zaplatí 200 korun.

videoprojektory web

Lidé z Olomouce si mohou vlastnoručně ugrilovat voňavou dobrotu přímo v centru města. Společnost Výstaviště Flora Olomouc nabízí zájemcům dva samoobslužné grily. „Rezervace grilování je opravdu jednoduchá. Stačí se dopředu ozvat telefonicky či mailem a nahlásit termín, počet osob a suroviny, ze kterých se bude grilovat. My už pak všechno na místě připravíme, a to včetně paliva na otop. Samotná příprava dobrot už ale bude na účastnících pikniku," vysvětluje Milan Špruček, vedoucí „restaurace a", která je ve správě Výstaviště Flora Olomouc a samoobslužné grily i stánek s občerstvením v rozáriu provozuje.

Milovníci venkovních pikniků mohou této služby využít již od května. Samoobslužné grily jsou k zapůjčení v rozáriu a v Botanické zahradě. Po zimní pauze si návštěvníci také mohou koupit hotové jídlo v nově otevřeném stánku s občerstvením. Během grilování je totiž rozárium normálně v provozu i pro ostatní návštěvníky.

Grilované dobroty si však návštěvníci rozária mohou vychutnat i hotové bez nutnosti zapojit se do jejich přípravy. „Kolektiv naší restaurace griluje pro zájemce vždy v pátky a soboty odpoledne a večer. Těšit se můžete na maso, ale třeba i sýry či ryby," prozradil Milan Špruček.

Rezervace samooslužných grilů je jednoduchá

Objednat grilování v rozáriu si mohou zájemci na telefonním čísle 735 799 275 nebo prostřednictvím mailové adresy restaurace@flora-ol.cz. "Lidé se na grily vyptávají, ale reálně jich zatím tuhle službu příliš mnoho nevyužilo, " říká Špruček. Pronájem grilu přijde na dvě hodiny na 200 korun. Dřevo vyjde na 50 korun a dřevěné uhlí na 85 korun. Potraviny na gril objednané v restauraci se platí zvlášť. Zájemci si mohou za menší poplatek půjčit i opekací vidlice.

Dalším vylepšením pro návštěvníky olomouckého rozária je již od začátku května nové kontejnerové sociální zařízení, které nahrazuje loňské provizorní mobilní kabinky. „Chceme tak v tomto atraktivním prostoru zvýšit komfort a kulturu pro naše návštěvníky ještě před plánovanou druhou etapou rekonstrukce rozária, jejíž součástí má být i vybudování stálého sociálního zázemí," uvedl ředitel společnosti Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř. Časový harmonogram druhé etapy závisí na finančních možnostech města, rozárium je totiž v jeho vlastnictví. "Výstaviště Flora Olomouc je na tuto akci připraveno a je rovněž k dispozici i projektová dokumentace," podotýká tiskový mluvčí Flory Adam Fritscher.

Návštívit rozárium mohou lidé zdarma

Odpočinkový areál o rozloze 3,5 hektaru nabízí návštěvníkům možnost relaxace v centru města a zároveň je plocha obklopena zelení. Rozárium je kromě pondělí v denní provozu od 9.30 do 18.00 hodin. Na noc se areál zavírá.

-kz-

Další články