Zde může být vaše reklama.

ZAČALA ŠKOLA V Olomouci zasedlo do školních lavic 1180 prvňáků

V Olomouci zasedlo do školních lavic 1180 prvňáků

foto: pixabay.com

02. 09. 2024 - 09:29

Olomouc – Dnes se po dvou měsících prázdnin opět otevřely základní školy v celém Česku. Jen v Olomouci zasedlo do školních lavic 1180 prvňáků. Celkem bude městské základní školy navštěvovat 9300 žáků. Město Olomouc je zřizovatelem 25 základních a 49 mateřských škol. V řadě z nich se během prázdnin rekonstruovaly budovy, zázemí nebo komunikace.

 

„Stejně jako v předcházejících letech dostal každý žák 1. třídy od města baťůžek s motivem želvy, ve kterém našel například pastelky, barvičky, pravítko, omalovánky, poznámkový bloček, a také krabičku na svačinu s důležitými telefonními čísly,“ informovala mluvčí magistrátu Jana Doleželová.

Téměř všechna zařízení přes prázdniny čekaly opravy i běžné práce jako je malování, údržba dveří, výměny podlah, drobné zednické práce, výměna osvětlení, opravy hracích prvků a pískovišť na zahradách mateřských škol apod. Z větších akcí se například v ZŠ Holečkova vyměnila okna, v Droždíně a v ZŠ Gagarinova a Mozartova opravili dělníci hřiště, na Rooseveltově zase upravili příjezd ke škole. Letos město uvolnilo na tyto opravy 40 miliónů korun.

 

 

Další články