Zde může být vaše reklama.

V olomoucké zoologické zahradě probíhá sbírka na záchranu slonů před pytláky

V olomoucké zoologické zahradě probíhá sbírka na záchranu slonů před pytláky

19. 07. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Sběrný koš u vstupu do zoologické zahrady je z poloviny plný. Roztřízené oblečení poputuje do second handu v Karviné. Výtěžek z prodeje oděvů pomůže při záchraně slonů v jejich místě výskytu ve volné přírodě. Projekt nyní mohou podpořit i návštěvníci festivalu Colors of Ostrava. Stánek dobročinného second handu stojí v sekci neziskových organizací.

banner do článku

V olomoucké zoologické zahradě stojí u vstupu sběrný koš pro odložení nepotřebných oděvů. Sbírka oblečení ve spolupráci s organizací Moment přispívá k záchraně slonů před pytláky v místě jejich výskytu ve volné přírodě. Organizace Moment oblečení roztřídí a prodá ve svém second handu. Výtěžek z prodeje poputuje na projekt Save Elephants.

Moment ČR provozuje sedm dobročinných second handů na podporu čtyř neziskových organizací. Každý z obchodů podporuje konkrétní neziskovku. Dobročinný second hand na podporu Save Elephants provozujeme v Karviné," vysvětluje za organizaci Moment Katrin Hanáková.

Sbírka probíhá od 3. července do 31. srpna každý den včetně víkendů v rámci otvírací doby zahrady. Jedna taška nepotřebných, ale pěkných věcí znamená krmení na jeden den pro celý psí tým v Kongu, který je speciálně vycvičen na odhalování pytláků slonoviny. Dle informací tiskové mluvčí zoologické zahrady je sběrný koš o velikosti metr krychlový z poloviny plný, při čemž akce trvá již více než dva týdny.

Každoročně je kvůli klům v Africe zabito 30 až 40 tisíc slonů. V Červeném seznamu jsou vedeni v kategorii „zranitelní" (Vulnerable). Společnost Save Elephants, založená dobrodruhem, cestovatelem a aktivistou Arthurem Sniegonem, bojuje přímo v Africe proti pytláctví slonů a ilegálnímu obchodu se slonovinou.

Dobročinná sbírka ZOO Olomouc vznikla na základě naší spolupráce se Save Elephants, respektive nadačním fondem CCBC, jehož je Save Elephants členem a ZOO Olomouc partnerem. Stejnou spolupráci jsme navázali se ZOO Ostrava, kde probíhá naše další prázdninová sbírka," dodává Hanáková.

Od dnešního dne do soboty 22.7. mohou návštěvníci hudebního festivalu Colours of Ostrava najít stánek na podporu slonů v sekci neziskových organizací. Příchozí se mohou podívat na videa přímo z Afriky a koupí některého z oděvů podpořit projekt.

-kz-

Další články