Zde může být vaše reklama.

Přerovští strážníci měli pilný víkend

Přerovští strážníci měli pilný víkend

foto: MP Přerov

20. 01. 2020 - 09:00

Strážníci Městské policie Přerov měli uplynulý víkend plné ruce práce. Ještě v pátek řešili případ muže, který se chtěl vyspat v zahradním domku v areálu mateřské školky. V sobotu nad ránem se pak zabývali rváčem a o půlnoci ze soboty na neděli řešili další rvačku.

"Již páteční noc naznačila, že víkend bude pro strážníky poměrně rušný. V nočních hodinách požádal dozorčí Policie ČR naše strážníky o prověření oznámení, že se v zahradním domku v prostoru mateřské školky pohybuje neznámá osoba. Na místo hned vyjela motohlídka doplněná o psovoda se psem. Strážníci skutečně zjistili, že se v objektu zdržuje neznámá osoba a nechce se jí vylézt. Výhružné štěkání psa a důrazné výzvy k opuštění zahradního domku však zabraly takřka okamžitě a mladý muž změnil názor. Následně oknem opět vylezl ven a uvedl, že nemá kde nocovat, tak se zkusil ubytovat právě zde. Že se jedná o špatný nápad, mu bylo jasné hned, když si ho přebírala hlídka republikové policie," řekl mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek.

"V sobotu o půl čtvrté ráno přijala stálá služba na tísňové lince oznámení o rvačce většího počtu účastníků před nočním klubem v historické části města. Na místo byly ihned vyslány všechny dostupné hlídky a informace předána i Policii ČR. Po příjezdu hlídky zabránily dalšímu napadání osob a zjistily zraněného muže, který krvácel z nosu. Strážníci mu poskytli první pomoc. Dle svědků se jednalo o původce celého pozdvižení, jenž na Vrakáči obtěžoval hosty a následně venku kopal do zaparkovaných aut a napadl jiného muže. Celý případ si hned na místě převzaly přítomné hlídky PČR, které se sjely na místo spolu se strážníky," doplnil.

Přesně o půlnoci ze soboty na neděli zastavil hlídku dohlížející nad klidným spánkem města řidič taxislužby, který oznámil, že před hernou, kolem které projížděl, probíhá rvačka několika osob. Strážníci uvedeným směrem ihned vyrazili a informaci o probíhající rvačce předali i ostatním hlídkám v terénu.

"Před inkriminovanou hernou nalezli muže a ženu, kteří uváděli, že byli napadeni dvěma mladíky, kteří následně muže obrali o peněženku a utekli k autobusovému nádraží. Že jedoucímu autu po silnici zkrátka neutečeš, zjistila dvojice útočníků vzápětí, protože byla po přibližně sto padesáti metrech od místa činu strážníky zadržena. Oba mladíci byli omezeni na osobní svobodě a předáni přivolané hlídce Policie ČR. Při kontrole okolí také strážníci našli odhozenou peněženku," uzavřel dalším případem Komínek.

Další články