Zde může být vaše reklama.

Sezona jde do finiše Látal šetřil hráče na semifinále poháru

Látal šetřil hráče na semifinále poháru

foto: Petr Pelíšek

15. 06. 2020 - 21:39

V závěrečném dějství základní části FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli doma s Viktorií Plzeň 0:1. Nastoupili v nekompletním složení, trenér Radoslav Látal po utkání přiznal, že šetřil opory na středeční semifinálový duel MOL Cupu proti Slovanu Liberec (17.15).

Jak hodnotíte utkání proti Plzni?
Nastoupili jsme v trošku pozměněné sestavě, byla tam spousta změn. Určitě to bylo na naší hře v prvním poločase vidět. Zatáhli jsme zbytečně, nechodili jsme ani do presinku, byli jsme bojácní, ztráceli spoustu míčů. I když Plzeň si moc šancí nevytvořila, tak jsme po prvním poločase prohrávali nula jedna. Ve druhém poločase jsme trošku prostřídali, předsunuli presink a soupeř s tím měl trošku problémy. Bohužel se nám alespoň ten jeden gól nepodařilo dát. Ale ve druhém poločase to bylo celkem v pořádku.

Byl záměr pošetřit hned několik opor?
Ano. Do zápasu jsme tak šli záměrně. Vsadili jsme všechno na jednu kartu, na ten středeční semifinálový pohárový zápas. Chtěli jsme hráče pošetřit, aby byli co nejlépe připraveni, protože někteří odehráli všechny utkání. Také střídání Jemelky s Chytilem po prvním poločas byl záměr, bylo to plánované, nebylo to z důvodu špatného výkonu, taky je jsme chtěli pošetřit, aby odehráli jen pětačtyřicet minut.

Po předchozím domácím utkání stoper Jan Štěrba schytal kritiku. Pak v Mladé Boleslav přihrál na gól a potom proti Plzni předvedl solidní výkon.
Souhlasím. Až na tu jednu situaci, co jsme dostali gól, tak to bylo v defenzivě dobré v zásadě celé utkání. Honzovi jsem dal šanci, protože každý chybu udělá, každý na to má právo. A myslím si, že stopeři proti Plzni odvedli dobré výkony.

Nyní vás čeká skupina o záchranu. To není důvod ke spokojenosti.
Samozřejmě z toho jsem zklamaný. Jakou to má příčinu, to si zhodnotíme sami.

Ve středu vás čeká utkání semifinále domácího poháru. To je úplně jiná soutěž.
Chtěli jsme pošetřit hráče, někteří toho odehráli spoustu. Musíme se odrazit ze zápasů proti Baníku a v Boleslavi a myslím si, že ani druhý poločas proti Plzni nebyl špatný. Je se o co opřít, musíme na ty výkony navázat. Myslím si, že na to hráči mají. Chceme za každou cenu uspět a dát do toho všechno.

Další články