Zde může být vaše reklama.

Útok lepší, ale ty chyby Látal: Zlepšení tam bylo, bohužel to nevyšlo

Látal: Zlepšení tam bylo, bohužel to nevyšlo

foto: Petr Pelíšek

08. 06. 2020 - 20:00

Zabodovat naplno, to se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedlo po korona pauze ani na čtvrtý pokus. Prohráli doma s ostravským Baníkem 2:3. Tedy ne, že by hráli špatně, byl to jejich nejlepší výkon po restartu FORTUNA:LIGY. Jenže opět se nevyvarovali chyb a nedůrazu v defenzivě a dostat doma tři branky, to se pak vyhrává těžko.

Jak hodnotíte utkání proti Ostravě?
My jsme do zápasu vstoupili velice špatně, tak, jak jsme přesně nechtěli. Pak se naše hra zlepšila, v útočné fázi byli jsme nebezpeční. Byli jsme bohužel zase potrestáni. Pak jsme se z toho dostali, dali jsme na jedna dva. Pak uděláme chybu, při vhazování to dá Vepřek přímo na hlavu soupeři a dostali jsme třetí branku. Stáhli jsme to na tři obránce, zkoušeli to ve druhém poločase, ale nepovedlo se, je to zklamání. Chtěli jsme vycházet ze zápasů proti Jablonci doma, kde se duu Chytil – Juliš dařilo. Věřím, že je silné a ještě nám pomůže. Je před námi dost důležitých zápasů a také semifinále poháru. Mužstvo bylo velmi zklamané, protože to nebylo špatné, ale nedaří se nám.

Co bylo příčinou chyb, po kterých jste inkasovali?
Není to jen o tomto zápase. Ty chyby se hromadí. Jako v Budějovicích. Po první chybě dostaneme gól, znervózníme a pak už to není ono. Dostáváme góly po individuálních chybách. Ale i za stavu nula dvě jsme pořád měli šance, kluci chtěli, bylo to vyrovnané.

Udělal jste znovu nějaké změny ve složení základní sestavy.
Měli jsme trošku jiné varianty. Těsně před zápasem se nám zranil Greššák, tak jsme na poslední chvíli ještě povolali Zmrzlého. Ale nechtěli jsme to tak hodně omladit v situaci, těžké, v které jsme nyní.

Výkon ale nebyl v zásadě špatný, šancí jste měli dost, hosty významně podržel brankář Laštůvka, který chytil několik gólů.
Laštůvka je velký kamarád, ale zachytal výborně. Do šancí jsme se dostávali, měli jsme je, ale bohužel nám to tam nespadlo. A nezbývá nám nic jiného, než se připravit na další zápasy. A věřím, že se nám podaří zabodovat.

Herně to byl v celku povedený zápas. Měli jste více brankových příležitostí, než v předchozích třech kolech, kopali deset rohů, ofenzivní aktivita byla zjevná.
Vytvořili jsme si daleko více šancí, mělo to už trošku více nasazení, rychlosti, bylo to nahoru dolů. Myslím, že lidem se to mohlo líbit. Předchozí utkání byla pomalá. Ted to bylo lepší, chtěli jsme, ale nevyšlo to, bohužel.

Nejste trošku nervózní z postavení v tabulce? Sledujete, jak jsou na tom týmy pod vámi?
Díváme se sami na sebe. Ten stav mě neznervózňuje. Dokud žijeme, tak je pořád šance na střední skupinu.

Scházel stoper Vít Beneš, jak to vypadá s jeho zdravotním stavem?
Beneš byl dnes v tréninku, vyklusával. Zranění se hodně zlepšilo, uvidíme. Máme před sebou dalších iks těžkých zápasů, nechceme něco uspěchat. Uvidíme, co to udělá zítra v tréninku a podle toho se zařídíme.

Místo Beneše nastoupil Jan Štěrba. Jak hodnotíte jeho výkon?
Hráče nebudu komentovat, zhodnotím si je sám na videu.

V závěru zápasu kotel skandoval Látal ven. Vnímal jste to?
Fanoušky jsem neslyšel, soustředil jsem se na hru.

Zkušení ofenzivní hráči Václav Pilař a Martin Nešpor opět nemohli nastoupit. Jak to s nimi vypadá vzhledem k dalším soutěžním zápas? Budete je moci využít v dohledné době?
S Nešpim pracujeme, osm měsíců nehrál. Víme o tom, že by nám mohl pomoci. Pracujeme na fyzické kondici a po základní části by nám snad mohl v koncovce pomoci. Pilař má svalové zranění, ještě není v tréninku, uvidíme, jak to s ním bude dál.

Další články